Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 08:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m zaterdag

Zekeringkast bedraden

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen

Maak nu een afspraak

Een zekeringkast is in iedere woning onmisbaar. Binnen uw zekeringkast bevindt zich de verdeelkast. Deze zorgt ervoor dat de stroom die het huis via de zekeringkast binnenkomt, over het hele huis wordt verdeeld. Als u thuis zelf iets gaat doen met elektriciteit of u zelf uw zekering- of verdeelkast wil aansluiten, moet u altijd uiterst voorzichtig te werk gaan. Het aansluiten van een zekeringkast is niet alleen een lastige opgave, maar het kan ook nog eens bijzonder gevaarlijk zijn. U werkt namelijk met stroom.

Zelf uw zekeringkast indelen en bekabelen, vergt dan ook een goede voorbereiding en heel wat nauwkeurigheid. Houd er bovendien rekening mee dat het bekabelen van een zekeringkast aan regels is gebonden. De bedrading in de verdeelkast is altijd dikker dan de andere bedrading in uw elektrische installatie. We adviseren om alleen zelf aan dit werk te beginnen als u voldoende kennis over of ervaring met elektriciteit heeft. Heeft u dat niet of twijfelt u, schakel dan een specialist in.

Verschillende stappen om een elektrisch paneel te bedraden

Allereerst verzamelt de specialist alle materiaal dat nodig is voor de bedrading. Vervolgens identificeert hij alle circuits die op het elektrisch paneel samenkomen, zodat er achteraf geen verwarring kan ontstaan bij het aansluiten. Dan sluit hij de algemene stroomtoevoer af en volgt hij een aantal stappen.

Hij begint meestal met de aarding van alle circuits. Daarna sluit hij de hoofdzekering aan op de differentieelschakelaars van het paneel. Hij verbindt dan de stroomkabels met de zekeringen. Na controle van de aansluitingen, schakelt hij de stroom weer in en controleert hij of alles goed werkt.

Al deze stappen moeten zorgvuldig worden uitgevoerd door een gekwalificeerd elektricien. Anders riskeert u problemen en kan het zijn dat uw elektrisch systeem niet aan de wettelijke normen voldoet.

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektrisch werk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw eigen specialist in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?