Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Zekeringkast bekabelen

Boek nu om een gratis offerte te ontvangen

Maak nu een afspraak voor een gratis offerte

Een zekeringkast is in iedere woning onmisbaar en bevindt zich meestal naast de elektriciteitsmeter. Maar wat doet een zekeringkast nu precies? Deze zorgt ervoor dat de stroom die uw huis binnenkomt, over alle toestellen wordt verdeeld. Als u van plan bent elektrische werken uit te voeren of zelf een zekeringkast wil aansluiten, ga dan altijd uiterst voorzichtig te werk. Het aansluiten van een zekeringkast is niet alleen een lastige opgave, maar het kan ook nog eens bijzonder gevaarlijk zijn. Er kan namelijk kortsluiting ontstaan en werkt met stroom onder hoge spanning.

Zelf uw zekeringkast bekabelen, vergt dan ook een goede voorbereiding en heel wat nauwkeurigheid. Houd er bovendien rekening mee dat het bekabelen van een zekeringkast aan regels is gebonden. De kabels in de zekeringkast zijn altijd dikker dan de andere bedrading in uw elektrische installatie. We adviseren dan ook om enkel zelf aan dit werk te beginnen als u voldoende kennis over of ervaring met elektriciteit heeft. Heeft u dat niet of twijfelt u, schakel dan altijd een specialist in.

De verschillende stappen om een zekeringkast te bekabelen

Allereerst verzamelt de specialist al het materiaal dat nodig is om de kabels aan te sluiten. Vervolgens identificeert hij alle circuits die in de zekeringkast samenkomen, zodat er achteraf geen verwarring kan ontstaan bij het aansluiten. Dan sluit hij de algemene stroomtoevoer af en volgt hij een aantal stappen.

Hij begint meestal met de aarding van alle circuits. Daarna sluit hij de hoofdzekering aan op de differentieelschakelaars van de kast, om vervolgens de stroomkabels met de zekeringen te verbinden. Na controle van de aansluitingen, schakelt hij de stroom weer in en controleert hij of alles goed werkt.

Al deze stappen moeten zorgvuldig worden uitgevoerd door een gekwalificeerd elektricien. Anders riskeert u problemen en kan het zijn dat uw elektrische installatie niet aan de wettelijke normen voldoet.

Wat kan onze elektricien voor u doen?

Wilt u elektriciteitswerken laten uitvoeren? Dan kunt u rekenen op een Ajusto-elektricien. Hij stelt met plezier een gratis offerte voor u op. U kunt onze gekwalificeerde vakmannen inschakelen voor kleine elektriciteitswerken zoals de installatie van een stopcontact of verlichting, maar ook voor grotere werken kunt u vertrouwen op onze expertise. Denk aan werken aan uw elektrische installatie, het vervangen of uitbreiden van uw zekeringkast, of de bekabeling. Waar ze ook mee te maken krijgen – het plaatsen van elektrische toestellen, het installeren van een elektrische verwarming, het aansluiten van stopcontacten, de bekabeling, de aarding, zekeringen, differentieelschakelaars, gewone schakelaars, laagspanning, het elektrische circuit, domotica, elektrische diagnoses of het gelijkvormig maken van uw installaties – uw elektrische installatie heeft geen geheimen voor onze gekwalificeerde elektriciens.

De Ajusto-specialist is geen zondagse klusser. Hij bewaakt nauwlettend de kwaliteit van zijn werk, zodat u nog lang kunt genieten van uw toestellen. Hij werkt netjes, in alle veiligheid en houdt zich steeds aan de geldende normen.

  • Gratis offerte
  • Kies de dag en het tijdstip van de interventie
  • Erkende elektriciens bij u in de buurt

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektriciteitswerk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw eigen specialist in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?