Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Keuring van uw elektrische installatie

€ 150 incl. 21% btw. In deze prijs zit een gedetailleerd verslag van uw elektrische installatie inbegrepen, of deze nu voldoet of niet.

Elke huishoudelijke elektrische installatie moet bij wet verplicht gekeurd worden. Het doel hierbij is de veiligheid van mensen en voorwerpen te garanderen. Gebrekkige elektrische installaties kunnen namelijk brand of letsels veroorzaken. Net daarom is het zo belangrijk dat uw elektrische installatie aan de normen voldoet.

Maak nu een afspraak

Ons aanbod voor de keuring van uw elektrische installatie

Prijs: € 150 tot 200 m² per elektrische meter incl. 21% btw
Wij laten uw elektrische installatie keuren volgens de voorschriften van het Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties (AREI).
In deze prijs zit een gedetailleerd verslag van uw elektrische installatie inbegrepen, of deze nu voldoet of niet. Alle werkzaamheden die nodig zijn om uw elektrische installatie in overeenstemming te brengen met de voorschriften zijn daarentegen niet in de prijs inbegrepen. In dat geval zal onze gekwalificeerde elektricien een gratis en gedetailleerde offerte opmaken op basis van het verslag. En u, u kunt heel eenvoudig online een afspraak maken voor de werken. Alleen residentieel.

De keuring van uw elektrische installatie: een wettelijke verplichting

De keuring van uw elektrische installatie is in alle drie de gewesten van ons land verplicht.

Vooral in de volgende gevallen moet u erop letten dat u aan de normen voldoet:

 • Wanneer u uw huis verkoopt
 • Wanneer u een nieuwe elektrische installatie heeft laten plaatsen
 • Wanneer u uw huidige installatie wil laten uitbreiden (minstens 1 extra circuit)
 • Wanneer u iets aan uw huidige installatie wil laten veranderen
 • Wanneer u uw aansluiting op het net wil verzwaren
 • Elke 25 jaar (periodieke controle)

In geval van brand zal uw verzekeringsmaatschappij u hoogstwaarschijnlijk vragen om de gelijkvormigheid van uw elektrische installatie te bewijzen. Als u het keuringsattest van uw installatie niet kunt voorleggen, kan uw verzekering weigeren om de schade te vergoeden.

Hoe verloopt een keuring?

 • Er wordt gecontroleerd of uw installatie aan de voorschriften van het Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties (AREI) voldoet en dus gelijkvormig is.
 • De elektrische eendraadschema’s van de schakelborden en situatieschema’s worden gecontroleerd, alsook de mate waarin de schema’s overeenkomen.
 • Er worden enkele door het AREI opgelegde waarden gecontroleerd: aardingswaarde, fase-aarde-isolatie, aardingscontinuïteit, inschakeling van de differentiaalbeveiliging.
 • Wanneer u een huis verkoopt, de elektrische installatie dateert van vóór 1/10/1981 en de bovengenoemde schema’s ontbreken, stellen we een overzicht op van de circuits van de schakelkast(en) en een ruwe schets van de indeling (zonder correlatie tussen beide). Deze documenten vormen een ‘momentopname’ van de installatie op het moment van de keuring en ontslaan de nieuwe eigenaar niet van de verplichting om binnen 18 maanden na de datum van de verkoopakte de door het AREI vereiste schema’s te laten opstellen.

Voldoet uw installatie niet aan de normen?

Is uw elektrische installatie niet gelijkvormig? Onze ervaren elektricien kan uw installatie voor u controleren, het eendraadschema opstellen en een erkende instantie inschakelen om het keuringsattest te overhandigen. Als er elektrische werkzaamheden nodig zijn om uw installatie in overeenstemming te brengen met de voorschriften, zal onze elektricien een offerte opstellen en dat vervolgens ter goedkeuring aan u voorleggen alvorens hij de overeenstemmingswerkzaamheden uitvoert.

 • Gedetailleerd rapport voor 150€
 • Kies de dag en het tijdstip van de interventie
 • Erkende elektriciens bij u in de buurt

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektriciteitswerk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw specialist vanuit uw buurt in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?