Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Een dak isoleren

Gratis offerte om een dak te isoleren

Maak nu een afspraak voor een gratis offerte

Het isoleren van een dak is om meerdere redenen een goed idee:

  • U bespaart aanzienlijk op uw energierekening (30 % van de warmte van een huis ontsnapt langs het dak).
  • De waarde van uw huis stijgt.
  • U helpt het milieu door minder warmte te verspillen. Isolatie voorkomt bovendien dat er warmte binnendringt tijdens de hete zomermaanden.
  • U vermijdt problemen met vochtigheid, zorgt ervoor dat regenwater niet kan doorsijpelen en voorkomt schimmel.
  • U beschermt uw huis tegen temperatuurschommelingen en schermt het af van buitengeluid.

Het ene dak is het andere niet en de manier waarop u uw dak isoleert is afhankelijk van de constructie van het gebint en het soort geluidsisolatie dat u zoekt. Een Ajusto dakwerker adviseert u graag over welke vorm van isolatie het beste is voor uw dak.
Er bestaan twee manieren om een dak te isoleren: van binnenuit of van buitenaf. Elk heeft zijn voor- en nadelen.

Een dak van binnenuit isoleren

Wanneer een dak van binnenuit wordt geïsoleerd, wordt het isolatiemateriaal rechtstreeks onder de dakbedekking aangebracht, in het gebint zelf. De dakbedekking en het dakframe blijven onaangetast.

Er zijn twee grote voordelen: eerst en vooral is het minder arbeidsintensief om van binnenuit te isoleren. Daarnaast is het ook goedkoper. De afwerking gebeurt vaak met gipsplaten, maar daarnaast bestaan er ook andere soorten isolatiemateriaal die voorzien zijn van een toplaag. Als uw dak geen gordingen heeft, wordt er een houten of metalen lat op de muur gemonteerd waarin de isolatie wordt aangebracht.

Isolatie die vanbinnen is aangebracht beschermt tegen vochtproblemen. Boven op de isolatie wordt er een dampscherm aangebracht. Deze voorkomt dat er condensatie en schimmel ontstaat.

Een dak van buitenaf isoleren

Wanneer een dak van buitenaf wordt geïsoleerd, worden de isolatiematerialen tussen het gebint en de dakbedekking geplaatst.

In dat geval blijft de binnenkant van uw huis intact. De werken zijn wel omvangrijker en duren ook langer, aangezien de dakbedekking tijdelijk moet worden verwijderd. Uw dak van buitenaf isoleren is bijgevolg aangeraden wanneer u ook van plan bent de dakbedekking te veranderen. U combineert twee klussen en vermijdt heel wat dubbele kosten, zoals die voor de steigers, containers enz.

Door van buitenaf te isoleren, verkleint u het risico op koudebruggen. Dit zijn plaatsen in uw dak waar de isolatielaag doorbroken is en er bijgevolg warmte kan ontsnappen. Bij een buitenisolatie loopt die isolatielaag gewoon door en is alles bedekt.

Kies zorgvuldig luchtdichte materialen

Er bestaan verschillende soorten isolatiemateriaal zoals steen-, glas- of schapenwol, houtvezel, polystyreen, polyurethaanschuim en cellulose. Daarnaast bestaan er ook milieuvriendelijkere materialen zoals watten, hennepwol en kurk.

Welk materiaal u ook kiest, belangrijk is dat uw isolatie luchtdicht is. Uw dakwerker moet ervoor zorgen dat de isolatie dik genoeg is, zodat er geen koude lucht binnen kan, maar ook geen warme lucht kan ontsnappen.

Een goed dak is solide, waterdicht en goed geïsoleerd. Onze Ajusto-dakwerkers helpen hier graag bij. Contacteer ons voor een gratis offerte die aan al uw verwachtingen beantwoordt.

Uw Ajusto-dakwerker stelt een gedetailleerde en volledig gratis offerte voor u op. Hij plant de werken samen met u in, op het moment dat u het beste uitkomt. Hij zorgt ervoor dat de werken niet te lang duren en houdt zich steeds aan de offerte. Zo komt u zeker niet voor een onaangename verrassing te staan wanneer u de eindfactuur ontvangt. Maak een afspraak met een gekwalificeerde dakwerker voor een vrijblijvende offerte.

Een gekwalificeerde dakwerker voor al uw dakbedekkingswerkzaamheden

Uw Ajusto-dakwerker stelt een gedetailleerde en volledig gratis offerte voor u op. Hij plant de werken samen met u in, op het moment dat u het beste uitkomt. Hij zorgt ervoor dat de werken niet te lang duren en houdt zich steeds aan de offerte. Zo komt u zeker niet voor een onaangename verrassing te staan wanneer u de eindfactuur ontvangt. Wat voor werk er ook nodig is, met Ajusto vindt u makkelijk de juiste Pro.

U kunt op ons rekenen voor zeer uiteenlopende dakwerkzaamheden, zoals de aanleg van een nieuw dak, de renovatie van uw dak, de constructie van het gebint, de bedekking (dakpannen, leisteen enz.), thermische of akoestische isolatie (binnen of buiten), het waterdicht maken van uw dak, de aanleg van een zolder en onderdak, de aanleg van een terras op een plat dak, de plaatsing van dakramen, de reparatie en het onderhoud van daklijsten, dakgoten en schoorstenen en de reiniging van uw dak (ontmossen).
Maak een afspraak met een gekwalificeerde dakwerker voor een vrijblijvende offerte om een dak te isoleren.

  • Gratis offerte
  • Kies de dag en het tijdstip van de interventie
  • Erkende dakwerkers bij u in de buurt

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektriciteitswerk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw eigen specialist in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?