Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Schoorsteenvegen

€ 129,00 per schoorsteen

Maak nu een afspraak

Wettelijke verplichting

Het vegen van de schoorsteen is een wettelijke verplichting waar u niet aan onderuit kan. Net zoals u uw ketel moet onderhouden, moet u ook regelmatig uw schoorsteen laten vegen. En ook als u een woning huurt, komt deze verplichting op uw schouders terecht.

Tarieven voor schoorsteenvegen en het attest

€ 129* inclusief 6% btw* per schoorsteen dat van onderaf moet worden geveegd. Als de schoorsteen van bovenaf moet worden geveegd, wordt een specifieke offerte gemaakt.
€ 80 inclusief 6% btw* per extra schoorsteen.
€ 269 inclusief 6% btw* als u het onderhoud van uw mazoutketel (normaal € 189 inclusief 6 % btw) combineert met het vegen van de schoorsteen.

* Voor een woning jonger dan 10 jaar geldt een btw-tarief van 21%.

Onze specialist reinigt het volgende:
– Mazoutketel
– Houtvuur
– Pelletkachel

Inbegrepen:
– Gebruik van professionele apparatuur voor schoorsteenvegen
– Bescherming van uw woning om schade door vallend vuil te vermijden
– Attest dat uw schoorsteen geveegd is

Houd er rekening mee dat de schoorsteen toegankelijk moet zijn.
Indien er werken nodig blijken om het probleem op te lossen, zal onze specialist hier een specifieke gratis offerte voor opstellen.

Wanneer?

Er bestaat niet zoiets als een ideale periode voor het vegen van de schoorsteen, maar als u niet te lang wil wachten, maakt u beter een afspraak bij het begin van de zomer dan in de herfst! Welke periode u ook kiest, u bent steeds verplicht hem minstens eenmaal per jaar te laten vegen.

Waarom?

Niet alleen is het verplicht uw schoorsteen jaarlijks te onderhouden, maar verkleint u zo ook het risico op een CO-vergiftiging en schoorsteenbrand.

Bovendien gaat u luchtvervuiling tegen. Een schone schoorsteen stoot namelijk een pak minder schadelijke stoffen uit. Ten slotte verspilt u minder energie, want roet, teer en as jagen het brandstofverbruik onvermijdelijk de hoogte in. De ideale manier dus om geld te besparen!

Als er trouwens schade ontstaat aan uw woning en blijkt dat uw schoorsteen niet correct onderhouden is, kan uw verzekeringsmaatschappij beslissen om de schade niet te vergoeden.

Hetzelfde geldt voor een houtvuur en pelletkachel: een stuk hout dat brandt of pellets geeft heel wat rook af en als uw schoorsteenkanalen slecht onderhouden zijn, kan er schoorsteenbrand ontstaan.

Hoe?

Een gekwalificeerde vakman gaat met een schoorsteenveegborstel – de fameuze metalen staaf met een ronde borstel erop – op en neer in de schacht van uw schoorsteen om hem te reinigen en het roet, de teer en de eventuele aanslag te verwijderen.

Waarom Ajusto?

De Ajusto-specialist springt niet even snel binnen voor een ‘oppervlakkige schrobbeurt’, maar ziet erop toe dat uw schoorsteen grondig van boven naar onder wordt gereinigd. Hij gebruikt hierbij de juiste apparatuur en stelt alles in het werk om uw meubelen zo goed mogelijk te beschermen. Schoorsteenvegen is namelijk een zeer vuile operatie … De tijd die de specialist nodig heeft, hangt af van uw schoorsteen.

Wist u trouwens dat onze schoorsteenvegers gekwalificeerde loodgieters-chauffagisten zijn? Naast schoorsteenvegen, kunnen ze u ook helpen bij het onderhoud van uw gasketel, het onderhoud van uw mazoutketel, de herstelling van uw verwarmingsketel of houtvuur en de installatie van een nieuwe verwarmingsketel.

Attest

Na het vegen, ontvangt u uw factuur per e-mail. Verlies hem zeker niet! Dit is namelijk het bewijs dat u aan uw wettelijke verplichtingen voldoet. Zeker bij brand is dit een belangrijk document. In dit geval zal uw verzekeringsmaatschappij namelijk vragen om uw factuur of attest te overhandigen. Doet u dat niet, dan dekt de verzekering niet alle kosten!

Sommige verzekeringsmaatschappijen belonen hun klanten zelfs met een korting op hun verzekering als ze hun schoorsteen regelmatig laten onderhouden.

  • 129€ voor veegwerk en attest
  • Snelle interventie: kies de dag en het tijdstip die het beste bij u passen
  • Schoorsteenvegen door een gediplomeerde verwarmingsspecialist bij u in de buurt

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektriciteitswerk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw eigen specialist in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?