Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Omschakeling naar rijk gas

€ 85,00

Sinds 2017 is België bezig met de omschakeling naar rijk gas. Het doel hierbij is het gebruik van arm gas of L-gas tegen 2024 stop te zetten. Deze wijziging kan op u van invloed zijn. Om er zeker van te zijn dat uw gastoestellen rijk gas kunnen ontvangen, is het belangrijk dat u ze laat controleren. Zijn ze niet compatibel? Dan zult u ze moeten laten aanpassen of vervangen.

Bekijk hier of uw regio getroffen is door deze omschakeling.

Maak nu een afspraak

Hoeveel kost het om de compatibiliteit met rijk gas te laten controleren?

€ 85 (btw 6%*). Onze gekwalificeerde loodgieter-chauffagisten controleren uw toestellen en adviseren u als er onderdelen vervangen moeten worden.
De eindfactuur geldt als attest, maar u mag uw verwarmingsinstallateur altijd vragen om u een specifiek document te bezorgen waarop hij bevestigt dat uw toestellen compatibel zijn.
*Als uw huis jonger is dan 10 jaar, geldt er een btw-tarief van 21%.

Over welke toestellen gaat het?

De toestellen die in een huishouden meestal op gas werken zijn verwarmingsketels, fornuizen en kookplaten, kachels en sierhaarden, warmwatertoestellen en convectoren.
Let er ook op dat apparaten die in het buitenland zijn aangekocht of dateren van vóór 1978 over het algemeen niet compatibel zijn met rijk gas.
Als u een voertuig bezit dat op LPG of CNG rijdt, of als u toestellen hebt die op flessengas (butaan of propaan) werken, heeft deze omschakeling daar geen invloed op.

Huurder of eigenaar, wie betaalt?

Als eigenaar draagt u alle kosten die verband houden met de controle, de eventuele aanpassingen en de vervanging van de onderdelen of het volledige toestel als het niet compatibel blijkt met rijk gas.
Als huurder draagt u deze kosten alleen als u eigenaar bent van het toestel.

Rijk gas + ketelonderhoud

Profiteer van het onderhoud van uw gasketel door een Ajusto Pro om na te gaan of uw toestellen compatibel zijn met rijk gas.
Gasketels moeten in Brussel om de 2 jaar onderhouden worden. In Wallonië wordt het onderhoud om de 2 jaar uitgevoerd als uw gasketel een vermogen heeft van meer dan 100kW. Anders gebeurt het om de 3 jaar. In Vlaanderen vindt het onderhoud om de 2 jaar plaats voor een gasketel van 20kW of meer.

Door een afspraak te maken bij Ajusto bent u er zeker van dat u een gekwalificeerde vakman krijgt op de dag en het tijdstip die u het beste uitkomen. Moet uw toilet worden ontstopt? Heeft u een lek? Wilt u een radiator laten installeren of uw ketel laten onderhouden? U kunt rekenen op onze loodgieters en verwarmingsspecialisten voor alle soorten werkzaamheden.

  • 85€ voor een compatibiliteit controle
  • Snelle interventie: kies de dag en het tijdstip die het beste bij u passen
  • Gekwalificeerde verwarmingsspecialisten voor alle merken

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektriciteitswerk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw eigen specialist in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?