Word Ajusto-specialist

Bereikbaar van 09:00 t/m 18:00 uur van maandag t/m vrijdag

Airconditioning onderhouden

Prijs tussen € 200 en € 450 (incl. 6 % btw) exclusief toestellen. De reistijd van de Pro is in de prijs inbegrepen. Voor het begin van de werkzaamheden stelt de Ajusto Pro op afstand of ter plaatse een gratis offerte op, zodat u weet hoeveel de onderhoud uiteindelijk zal kosten.

Maak nu een afspraak

Laat uw airconditioning onderhouden door een erkende koelspecialist. Een goed onderhouden systeem biedt namelijk heel wat voordelen:

 • U bent er zeker van dat de airconditioning steeds goed werkt.
 • De binnenluchtkwaliteit blijft optimaal.
 • Geurtjes worden geëlimineerd en de verspreiding van bacteriën of virussen wordt afgeremd.
 • Uw apparaat gaat langer mee.
 • Uw energieverbruik is lager.

Door uw airconditioning goed te onderhouden, bespaart u met andere woorden geld op lange termijn. Laat het onderhoud steeds uitvoeren door een gekwalificeerde specialist, want enkel erkende koeltechnici mogen koelvloeistoffen gebruiken. Bovendien ontvangt u na het onderhoud het onderhoudsattest, dat verplicht is.

Verplicht onderhoud van de airconditioning

Het is niet zo moeilijk om te achterhalen wat uw wettelijke verplichtingen zijn voor het onderhoud van uw airconditioning. Het enige wat u moet doen, is kijken hoeveel koelvloeistof uw systeem bevat. Als het minder dan drie kilo koelvloeistof bevat, is onderhoud niet verplicht. In andere gevallen gelden de volgende regels:

 • >3 kg koelvloeistof: verplicht jaarlijks onderhoud.
 • 30 kg koelvloeistof: verplicht halfjaarlijks onderhoud.
 • >300 kg koelvloeistof: verplicht driemaandelijks onderhoud.

Heeft uw airconditioner onderhoud nodig?

Hoewel niet elke airconditioner verplicht moet worden onderhouden, is het soms wel aangewezen. Als alles zonder problemen werkt, is het interessant om één keer per jaar een onderhoud te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat het rendement van uw systeem zo hoog mogelijk ligt. Daarnaast zijn er ook een aantal signalen die erop wijzen dat een airconditioning onderhouden moet worden:

 • Uw airconditioner maakt meer geluid dan normaal: de filters zijn waarschijnlijk verstopt.
 • De koelcapaciteit is afgenomen: het duurt langer om een ruimte te koelen. Waarschijnlijk is er te weinig koelvloeistof.
 • Uw energierekening wordt duurder: ook dit kan erop wijzen dat de installatie slecht wordt onderhouden.

Vraag een gekwalificeerde aircospecialist

De specialist voert een lektest en een gastest uit, ontdooit het circuit en maat de filters en diverse onderdelen schoon. Na het onderhoud overhandigt hij u een officieel attest waarmee u kunt aantonen dat u aan de wettelijke onderhoudsplicht voldoet. De prijs varieert naargelang het type airconditioner, het aantal units en de tijd die aan het onderhoud wordt besteed. Maar wees gerust: voor hij aan het onderhoud begint, zal de Ajusto Pro steeds een offerte opstellen.

We werken met de beste merken

Als u verplicht bent om uw airconditioner te laten onderhouden, moet u een erkende technicus bellen. Welk project u ook voor ogen heeft, wij zijn vertrouwd met alle toonaangevende merken op het vlak van airconditioning, zoals Carrier, Daikin, Alpatec, LG, Airwell, Fujitsu enz. U kunt op onze koelpro’s rekenen voor de installatie, de reparatie en het onderhoud van uw units. Ze stellen het systeem ook in tijdens de eerste installatie en controleren of alles correct werkt.

Wilt u graag een airconditioningsysteem in uw huis installeren? Moet uw systeem hersteld of onderhouden worden? Vindt u het moeilijk om te kiezen uit de waaier aan toestellen die er bestaan? Geen zorgen. Ajusto is er voor u, bij alle stappen van het project. Als u een duurzaam en efficiënt systeem wilt aanschaffen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij garanderen u de best mogelijke dienstverlening, van de aankoop van een systeem tot de installatie, de reparatie en het onderhoud ervan en dat steeds volgens de geldende normen.

 • Verplaatsing en offerte inbegrepen in de prijs
 • Kies de dag en het tijdstip van de interventie
 • Lokale specialisten voor uw airco

Onze klanten over ons

Regenpijp vervangen

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Uitstekende service. Handig voor wie op zoek is naar degelijke vaklui maar niet weet waar te moeten zoeken en liever niet het risico loopt om een verkeerde keuze te maken. Een zeer tevreden klant.

Guy

Brussel

Lek douchebak

star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Uitstekend werk geleverd door het team. Snelle en vlotte uitvoering

Gianni

Liége

Elektriciteitswerk

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

Super! we hadden geluk dat er dezelfde dag nog een elektricien kon komen: netjes op tijd, heel vriendelijk en niet te beroerd om een kleine klus te doen. Voor nog geen 100 euro waren we gesteld! Gewoon online een afspraak maken en verder geen gedoe. Een absolute aanrader!

Sven

Antwerpen

Boek uw eigen specialist in 3 stappen

1

U kiest uw dienst en boekt online

De Pro komt in het tijdstip en maakt een gratis offerte

2

Onze specialist komt bij u langs

De Pro voert het werk volgens de offerte

3

U betaalt na het werk af is

U betaalt online met kredietkaart of Bancontact zodra het werk voltooid is

Heeft u vragen?